Malinové mlsání (dort)
Potřebné ingredience
200 g másla nebo tuku na pečení, 160 g cukru moučky, 5 vajec, 160 g polohrubé mouky, 1/2 sáčku pr.do peč., 50 g nasek. lískov.oříšků, 2 lžíce mléka, tuk a hrubá mouka na formu, 200 g malin.marmelády, 150 g malin, 1 sáček čirého dort. želé
Postup přípravy
Změklý tuk nakrájejte na menší kousky a utřete s cukrem.Postupně zašlehejte vejce. Polohrubou mouku prosijte s práškem do pečiva a promíchejte s nasekanými lískovými oříšky. Směs postupně vmíchejte do vaječné hmoty. Nakonec přilijte mléko a promíchejte.
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Připravené těsto nalijte do formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 st., asi 30 minut.
Hotový korpus nechte vychladnout (formu ještě nesundavejte). Potom jej potřete malinovou marmeládou a poklaďte očištěnými malinami. Dortové želé připravte podle návodu na obalu a přelijte jím maliny. Dort uložte do chladničky a želé nechte dobře ztuhnout. Nakonec opatrně sundejte formu a dort nakrájejte na řezy.
Doba přípravy: asi 60 minut bez tuhnutí
Dortovou formu o průměru 26 cm vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Připravené těsto nalijte do formy, vložte do vyhřáté trouby a pečte při 180 st., asi 30 minut.
Hotový korpus nechte vychladnout (formu ještě nesundavejte). Potom jej potřete malinovou marmeládou a poklaďte očištěnými malinami. Dortové želé připravte podle návodu na obalu a přelijte jím maliny. Dort uložte do chladničky a želé nechte dobře ztuhnout. Nakonec opatrně sundejte formu a dort nakrájejte na řezy.
Doba přípravy: asi 60 minut bez tuhnutí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
8. 7. 2009, 23:39